PRIMARIA COMUNEI COPACELE

PREZENTARE LOCALA

Prezentare generala    Comuna Copacele se compune din patru localitati si anume:
  • Copacele - resedinta administrativ-teritoriala
  • Satul  Ohaba-Matnic
  • Satul  Ruginosu
  • Satul Zorile
    Comuna Copacele este asezata la extremitatea nord-estica a judetului Caras-Severin, invecinandu-se la vest cu comuna Stiuca, judetul Timis, la nord cu comuna Sau judetul Caras-Severin, la nord-est cu comuna Constantin Daicoviciu, la est cu comuna Zorlentu -Mare.
    Ca relief, teritoriul comunei este brazdat de alternanta deal-vale si platforma de culme care nu depaseste de regula suprafata de 50 ha, dealurile reprezentand circa 85% din teritoriul comunei.
    Reteaua de circulatie a comunei se compune di DJ 608 B ce se ramifica DN 6 in localitatea Constantin Daicoviciu si strabate localitatile Copacele-Ohaba Matnic-Zorlencior-Zorlentu Mare.
Drumuri de legatura intre Copacele si Zorilor este DC 9, iar intre Ohaba-Matnic-Ruginosu este DC 7, neasfaltate fiind intre localitatile Copacele - Ohaba Matnic si Ruginosu.
Intre localitati distanta nu depaseste 5 km.

Surt istoric    Comuna este alcatuita din 4 sate din care in majoritatea cu populatie ucraineana - Copacele si Zorile, iar 2 cu populatie romana - Ohaba Matnic si Ruginosu.
    Satele ucrainiene dateaza din anii 1908-1910 iar Ohaba Matnic din anul 1758, iar Ruginosu din anul 1774.
    Totalul locuitori pe comuna: 1325 din care:
- 629 barbati
- 696 femei
- iar procentual in functie de nationalitate, ucrainienii au o pondere de 63,8% / comuna.
    Suprafata terenurilor agricole este de 1940 ha, din care:
- 1048 ha arabil
- 687 ha fanete
- 205 ha pasuni
    Numarul total al gospodariilor fiind de 668. Ocupatia de baza a locuitorilor este cresterea animalelor si cultivarea pamantului.